top of page

Hayat bir eko’dur.


O kadar güzel bir mesaj ki, kim olduğumuz, doğrularımız, bunlardan vazgeçmememiz gerektiği ve hayatta ne yapar birine nasıl davranırsak hayatımıza yansıyan etkilerini düşündürdü bana, bu paylaşmadan geçemedim.


Aşağıda izleyeceğiniz videoda yaşananların başınıza gelmemesi için beyninizi 3 şekilde eğitebilirsiniz:


1. Eleştirel düşünün; herkes ile aynı görüşte olmak zorunda değilsiniz. 

2. Daha iyi kararlar verin; egoları ya da olumsuz davranışları olan insanların size zarar vermesine müsade etmeyin, onlara karşı olumsuz olmayın, tam tersine nazik olun, doğanızı değiştirmeyin ki, atacağınız adımlara ve alacağınız kararlara etki etmesin. 

3. Birisi size zarar verdi, kırdı diye doğanızı değiştirmeyin. İyi kalpliliğinizi kaybetmeyin, sadece önlem almayı öğrenin. Siz şartlar ne olursa olsun hayata olumlu tarafından bakmayı alışkanlık haline getirin, hayata olumsuz bakanların, sürekli şikayetlenenlerin, egosuyla hareket eden, hırslı ve insanları kırmaktan keyif alan insanların hayatta nasıl bir sınav verdiğini, neyin içinden geçmekte olduğunu bilemezsiniz.


Başkalarında görüp sevmediğiniz, beğenmediğiniz, eleştirdiğiniz herşeyin aslında kendinizde var olduğunu biliyor muydunuz? 


Hayat, bir ekodur ve gerçekte kim olduğumuzun bir yansımasıdır ve bizler hayatta ne yaparsak, kimleri mutsuz eder, kırarsak, kimleri gülümsetir, kalplerine dokunursak hayat da yaptığımız şeylerin aynısını bir eko gibi bize yansıtır. 


“Hayat bir ekodur, yankıdır. Ne gönderirsen, geri gelir. Ne ekersen onu biçersin. Ne verirsen onu alırsın. Başkalarında gördüğünüz şey, aslında sizde bulunan bir şeydir. - Zig Ziglar.



Görüşmek üzere.



2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page