top of page

Sonsuza dek yaÅŸamak

Güncelleme tarihi: 10 Oca 2022


Sonsuza kadar yaşamak nasıl birşey olurdu bir düşünün...

Sevdiklerinizle daha fazla zaman geçirebilir, pek çok planınızı gerçekleştirebilir ve belki de tüm dünyayı dolaşabilirdiniz ve sağlık hizmetleri için tonlarca para biriktirilebilirdi.

Standford Üniversitesi Genetik bölümü doktorlarından Mads Melbye, 55 yaşına gelene kadar vücudumuzun DNA hasarını onarmakta oldukça güçlü olduğunu, ancak bu noktadan sonra yabancı veya hastalıklı hücrelerle savaşma yeteneğimizin yavaş yavaş azalmaya başladığını söylüyor.

Son çalışmalardan bir tanesi de insanların yaşlanma sürecinin yavaşlatılamayacağını gösteriyor (Linkini yazının sonuna ekliyorum).

Sadece İngiltere'de, ileri teknoloji eşliğinde yıllarca yapılan akademik araştırmalar, kendini "ebedi gençliği" bulmaya adamış en az 260 şirket, 250 yatırımcı, 10 kar amacı gütmeyen kuruluş ve 10 araştırma laboratuvarı bulunuyor.

Jeff Bezos, Amazon'un kurucusu, dünyanın en zengin insanları arasında yer alıyor.

Geçenlerde uzaya gitmişti.

Yaşlanmayı durdurmak ve ölümsüzlük için insan hücrelerini yeniden programlayacak teknolojiyi geliştirmek üzere Altos Laboratuvarlarıyla çalışıyor.

Bilim adamları çoktan insanlar için yedek parça organ üretmeye başladı bile. Beyinleri de bilgisayara bağlayıp indirdik mi...sanki olabilir gibi...

Olabilirse, buna ne kadar hazırlıklıyız? Sonsuza dek yaşamaktan sıkılır mıyız?

Siz ne düşünüyorsunuz?

https://lnkd.in/df55bz-H

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page