top of page

Covid pandemisi ve teknoloji

Güncelleme tarihi: 10 Oca 2022


Size depresyon, anksiyete ve uykusuzluk için, hiçbir yan etkisi olmayan, günde 1 veya 2 kez, 20 dakikalık süreyle uygulayabileceğiniz yeni bir yöntem olduğunu söylesem, ne düşünürdünüz?

Şöyle bir düşünün;

Akşam yediğiniz ağır yemek, aklınıza takılan birşey ya da pandeminin etkisinden dolayı bir türlü uyku girmiyor gözünüze.

Çekmecenizden cihazınızı çıkarıp başınıza geçiriyor ve düğmesine basıyorsunuz ve hoop 20 dakika sonra o tatlı esnemeler başlıyor.

Covid Pandemisi, depresyon, anksiyete ve uykusuzluk gibi hastalıkları beraberinde getirmekle kalmadı, aynı zamanda bu tür hastalıkların tedavisine yönelik araştırmaları da hızlandırarak ruh sağlığı alanında yeni ihtiyaçların oluşmasını sağladı.

Bu ihtiyaçları öngörebilen şirketler ise pandemiyi bir fırsata çevirebilmeyi başardı.

İşte bunlardan birisi de Fisher Wallace Laboratuvarları.

Firmanın geliştirdiği giyilebilir tıbbi cihaz, depresyon, anksiyete ve uykusuzluk için kullanılıyor (videonun linkini aşağıya izlemeniz için bırakıyorum).

Hastalar günde 1 veya 2 kez, 20 dakika süresince bu cihazı giyiyorlar ve 1 haftada hastalık belirtilerinin büyük ölçüde azaldığını belirtiyorlar.

Bu tıbbi cihaz, beyindeki seratonin üretim merkezini etkileyerek, kolesterolün düşmesini sağlarken, beyin dalgalarını değiştiriyor ve hiçbir yan etkiye neden olmadan hastalık belirtilerinin azalmasını sağlıyor.

Doktorlar ise hastaları teletıp sayesinde internetten muayene ettikten sonra bu cihazı onlara reçete edebiliyor.

Gelecekte tıbbi cihazların önemi daha da artacak ve belki de ilaçların yerini alacak gibi görünüyor.

Sizce bu tür cihazların ülkemizde geliştirilebilmesi için ne kadar zamana ihtiyaç var?

https://lnkd.in/dmUm7NVz

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page